Over ons

Hi! Wij zijn de Stap Op! Podcast…

 

Een podcast voor mensen die willen gaan fietsen of net zijn begonnen met fietsen. Met een peloton bestaande uit drie (Fleur, Marijn en Peter), nemen wij jou in onze afleveringen mee langs alle “100 en 1 vragen” die komen kijken bij het beginnen met wielrennen. Van het gebruiken van klikpedalen tot het dragen van ondergoed onder de fietskleding, alle belangrijke zaken die je (eigenlijk) moet weten voordat je op de fiets stapt bespreken wij hier.

 

Wil je meer weten over ons? Hieronder lees je onze persoonlijke verhalen waarin we jou vertellen hoe wij precies in aanraking zijn gekomen met deze geweldige sport.

Het peloton

Marijn de Vries

Wat doe je als je dertig wordt? De meeste mensen kopen een huis, trouwen en krijgen kinderen. Marijn niet. Ze startte een journalistiek experiment: kun je nog topsporter worden op je dertigste?


Dat lukte en liep zelfs behoorlijk uit de hand. Van 2010 tot 2016 was Marijn professioneel wielrenster op het hoogste niveau. Marijn is nu onderneemster. Samen met haar man Frank heeft ze het bedrijf Ride Along, dat fietsreizen organiseert. Ze geeft clinics, schrijft columns, is dagvoorzitter: te veel om op te noemen! Samen met Nynke de Jong schreef ze ook het veel verkochte boek Vrouw & Fiets, Handboek voor de fietsende vrouw.


En nu is daar ook de Stap Op! Podcast, waarin ze Fleur en jou meeneemt langs alles wat je wilt weten over zelf wielrennen.

Fleur van Dijk

Als niet-wielrenster is Fleur halverwege 2020 begonnen met het avontuur van Racefietsroutes.nl. Haar onderneemster-hart ging hard kloppen van al het enthousiasme van wielrenners om haar heen.

 

Dat werkte aanstekelijk, maar je kunt het niet over wielrennen hebben zonder zelf op de fiets te stappen. Dus begon ze in november zelf met een bezoekje aan de fietsenwinkel. Het resultaat? 100 en 1 vragen en veel plezier op de fiets. 

 

Om meer ervaring op te doen ging ze mee met een Ride Along weekend van Marijn. De vragen bleken universeel voor veel wielrenners, vooral de beginnende. En zo kwam de Stap Op! Podcast tot leven.

Peter Hoogeboom

In het najaar van 2010 kocht hij na jaren twijfelen zijn eerste racefiets. In 2011 reed hij ongetraind en met een vest om zijn stuur geknoopt mee met de Alp d’huZes. Na drie keer op en neer was hij verkocht.


Peter is verder een fanatieke buitensporter (hardlopen, fietsen). Altijd in de energieke aanvalstand, nooit als eerste boven of over de streep. Maar een 10 voor de moeite. Je kunt hem wakker maken voor een groot bestand met cijfertjes en het liefst hebben die cijfers ook nog wat met sport te maken. 


Of hij nu wil of niet…..Als het niet op strava staat…..heeft hij een slechte dag.

Benieuwd naar de afleveringen...?

Previous
Next